Aura theorie

Aura of energieveld

Om het fysieke lichaam heen zit een energieveld van meerdere lagen, dat vanuit je lichaam uitstraalt en een wisselwerking heeft met het energieveld van de aarde. De aura is een soort beschermende omhulling dat als een soort eierschaal bepaalde energieën als een filter tegenhoudt en andere, die je nodig hebt, naar binnen trekt.

Wanneer je je gelukkig voelt of een energieke uitstraling hebt kan je aura heel groot zijn. Als je verdrietig bent dan zakt de aura in elkaar. Als je moeite hebt met ruimte innemen is je aura vaak ook heel klein en zit dan strak om je lichaam.

Je kunt je aura vergroten door de volgende oefening:

  1. Adem een keer diep in en uit en geef aandacht aan het veld net buiten je lichaam.
  2. Stel je dat veld voor als een eierschaal van energie die je beschermt.
  3. Adem in en terwijl je langzaam uitademt duw je met de handen de eierschaal langzaam weg van je lichaam, naar buiten.
  4. Voel je handen. Voel je een subtiele tegenkracht? Dat is je aura.
  5. Maak je aura zo groot als prettig aanvoelt.

Sommige aura’s kunnen een hele kamer vullen. Als iemand met een grote aura de kamer in komt, dan komt er ook echt iemand binnen. Als je hoogsensitief bent dan kun je je op dat moment een beklemd gevoel krijgen als je de persoon niet mag.

In de aura bevinden zich emoties, gevoelens en spanningen  en via dit energieveld komen ook informatie als emoties en spanningen van anderen je lichaam binnen. Soms weet je of voel je gewoon dat iemand kwaad is of verdrietig, terwijl die persoon dat ontkent.

Die informatie vanuit het aura komt het fysieke lichaam binnen ter hoogte van de maag en moet daar ‘verwerkt’ worden.  Sommige dingen kun je dan letterlijk niet verteren wat gevolgen heeft voor de fysieke spijsvertering.

Daarom is het belangrijk om te aarden en alle rotzooi naar de Aarde af te laten voeren.

Meer informatie over de aura: