Hoe hou je de pendel vast?

Het vasthouden van een pendel is vooral gebaseerd op ontspanning.

Dan werkt de pendel het beste en krijg je betrouwbare resultaten.

Vastpakken

Biotensor: Je pakt het handvat losjes in je hand. Het maakt niet uit of je dit in je linker of je rechter hand hebt. Net wat je fijn vindt.

Pendel: Als je een pendel aan een touwtje hebt dan hou je het touwtje zo ontspannen mogelijk vast tussen duim en wijsvinger. De pendel moet vrij kunnen bewegen en het touwtje moet zo lang zijn dat het een uitslag kan geven. Dus tussen je vingers en de pendel zit ongeveer 15 – 20 cm.

Wichelroede: Neem de 2 staven losjes in je hand, doe eventueel een rietje om een staaf om deze beter te kunnen laten bewegen.

Zorg er voor dat je duim en onderarm in een rechte lijn zijn.
Zet je elleboog in je zij of op de tafel.

Probeer schouders, armen, handen, vingers steeds te ontspannen. Als je spieren gespannen aanvoelen kun je een paar keer diep in en uitademen naar je armen en handen toe.

Let op!

Zorg er voor dat je niet teveel spierspanning in je nek, schouders, armen, handen hebt. Ontspan ze bewust als je de pendel vasthoudt.

Hou de pendel zo ontspannen mogelijk vast en concentreer je op het loslaten van spanning in de schouders, armen, handen en vingers.

Soms wil je zo graag dat de pendel een uitslag of een uitkomst geeft dat je jezelf gaat blokkeren en juist geen uitslag krijgt of een rare uitslag waarvaan je denkt: “Wat moet ik daar nu weer mee?”.  De oplossing is: rust-rust-rust-ontspan. Sterke gedachten over wat er uit moet komen of juist niet werken verstorend. Probeer ze daarom te vermijden.

Als je de juiste en ontspannen houding hebt gevonden dan kun je de pendel instellen op de pendelcode die voor jou goed werkt.

Je persoonlijke pendelcode instellen