gezondheids medium

Stress op je maag

Stress en gewicht

Steeds meer onderzoek wijst er op dat stress een grote rol speelt in het aankomen in gewicht. Veel mensen gaan eten om zich gelukkiger te voelen tijdens of na een stressvolle periode, vooral zoet en vet is dan favoriet.

We weten rationeel precies wat we moeten doen – niet teveel suikers – , maar onze hersenen zijn in de stressmodus geschoten en die sturen elementaire behoeftes ons lichaam in: “Eet meer!” , “Neem suikers!” , “Doe zuinig aan met energie!”

 

Met als resultaat: een toename in gewicht.

In de cursus “Gezond Gewicht” wordt daarom in de eerste lessen veel aandacht besteed aan de stress herkennen en te leren ontspannen. Bijvoorbeeld door een meditatie waarin je jezelf afschermt en alles wat je niet nodig hebt af te voeren naar de Aarde.

Dat heeft nog een ander voordeel:

Als je hoogsensitief bent

Als je hoog sensitief bent neem je onbewust vaak emoties en pijn van anderen op. Hoog sensitief betekent heel kort gezegd dat je bijvoorbeeld gemakkelijk emoties van andere mensen voelt of weet wie er belt nog voor je het nummer op je telefoon hebt gezien.

Deze emoties van anderen worden ook verteerd door of in de omgeving van de fysieke maag. Daarom het is belangrijk dat je goed contact maakt met de aarde, jezelf beschermt tegen het opnemen van emoties van anderen en de niet te verteren stukken uit je maag naar de aarde afvoert.

Als je de meditatie wil proberen dan kun je deze gratis downloaden via de webshop  met de kortingscode: ZRT7529.
(ellyseyes.nl/shop/product/aarden-en-afschermen)

In deze proefles daarom de les “Voel je stress”.

 

Voel je stress

Doe de volgende oefening een paar keer deze week en kijk of er verschil is tussen de ene of de andere keer.

Misschien is er ook verschil in stress als je net de aardingsmeditatie hebt gedaan.

Ga naar de les over stress voelen: Voel je stress