Stress op je maag

Stress op de maag

Stress op je maag kun je op verschillende manieren oplossen. Ik geef er hier 2.

1. Voorzichtig kloppen onder je ogen.

Door voorzichtig met drie vingers van rechter- en linkerhand onder je ogen te kloppen. Het kloppunt zit recht onder je oog op de rand van je oogkas.

Hier loopt de maagmeridiaan en door te kloppen kan de energie weer vrij stromen via de meridiaan. Zo wordt de spanning op een natuurlijke wijze afgevoerd.

2. Voorhoofdknobbels vasthouden

Er liggen twee stress release punten op je voorhoofd, op de voorhoofdsknobbels om precies te zijn.

Dit zijn twee uitsteeksels op je schedel halverwege tussen wenkbrauwen en haargrens. Ongeveer twee centimeter midden boven de wenkbrauwen. Bij sommige mensen steken ze meer uit dan bij andere.

In het verleden heb je deze punten vast wel eens vast gehad toen je iets wilde overdenken en met je hand je voorhoofd vasthield.

Door deze twee punten op je voorhoofd, links en rechts tegelijk, vast te houden met je wijsvinger en middelvinger kan stress worden afgevoerd.

Deze punten maken deel uit van de maag- en blaasmeridiaan. Door deze punten vast te houden, wordt de bloedtoevoer naar de voorkant van de hersenen verhoogd, waardoor de activiteit hersteld wordt in het gebied waar we objectieve beslissingen nemen. De activiteit aan de achterkant van je hersenen, waar oude herinneringen en emoties zijn opgeslagen, verminderd hierdoor.

Als deze punten licht worden vastgehouden, kunnen je pulsen voelen in je vingertoppen. In het begin zullen deze tussen links en rechts ongelijk zijn. Bij het vasthouden gaan de pulsen langzaam samenvloeien, rustig worden en synchroon gaan lopen. Het zou goed kunnen dat je dit niet voelt. Wat je waarschijnlijk wél voelt is dat het helderder wordt in je hoofd. En je lichaam ontspant.

Als je veel emotionele stress hebt dan kun je de punten vasthouden met je wijs- en middelvinger terwijl je de top van je duim tegen de top van je ringvinger zet.

Voor meer achtergrond informatie: