Wat is pendelen?

Een pendel is een instrument om er achter te komen welke wijsheid er in je lichaam aanwezig is.

Je hebt vele verschillende soorten pendels: diverse typen materiaal (glas, hout, mineraal) aan een touwtje, een eenhandspendel als een biotensor en ook een wichelroede is een soort pendel.

Door vragen te stellen en op de uitslag van de pendel te letten krijg je antwoorden uit je onderbewustzijn.

Zo maak je direct contact met jezelf, zonder dat je verstand en logisch redeneren er tussen komt. Je krijgt de antwoorden die je eigenlijk al wel weet, maar waar je je niet altijd van bewust was.

Pendelen kun je zien als een methode om de informatie die in je lichaam opgeslagen is naar boven te krijgen. Niet meer dan dat. Als je vaak pendelt dan voel je of weet je al wat het antwoord is op je vraag en heb je de pendel niet meer nodig.

  Ontspannen

Om goed te kunnen pendelen is het belangrijk om te ontspannen en je geest leeg te maken van gedachten die niets met het pendelen en de vragen van dit moment te maken hebben.

In deze les dus een meditatie om te ontspannen en je hoofd leeg te maken voordat je gaat pendelen.

Pendel Meditatie

Doe deze meditatie een aantal keer deze week, zodat je gewend raakt aan het ontspannen van je lichaam en je geest kunt ontdoen van allerlei gedachten. Deze meditatie is ook heel geschikt om ’s avonds te doen voordat je gaat slapen. Dan slaap je beter.

Je hoofd leeg maken

Lukt het niet om via de meditatie je hoofd leeg te maken dan kun je ook een schrijfoefening doen. Je kunt deze oefening bijvoorbeeld doen voorafgaand aan de meditatie.

Neem een leeg blad en schrijf alles op wat er in je gedachten komt. Het is de chaos van het denken op papier zetten, zodat je je hoofd leeg maakt. Het bijkomende voordeel is dat je na afloop vanaf het papier kunt aangeven wat er op je to-do-lijstje moet. Dan is dat ook maar uit je hoofd.